Rozmaringos báránycomb pikáns sárgarépával
A bárány igazi húsvéti finomság. Legjobb barátai az olíva olaj,
a rozmaring és a fokhagyma. Minél fiatalabb, annál jobb, de a korának inkább
csak a sütési időben van jelentősége.
Hozzávalók 4-6 személyre: 1 db csontos bárány hátsó comb (kb.1,2-1,5 kg), 3-4 ág friss rozmaring, 3 fej fokhagyma, 1
szál sárgarépa, 1 kis fej zeller, 2 fej hagyma,1 dl olíva olaj, só, bors
A sárgarépához: 1
kg friss sárgarépa, 2 fej hagyma, 200g szárzeller, 100g
rukkola, 2 ek olíva olaj, só, bors
A sárgarépát, hagymát, zellert, megtisztítjuk,
felszeleteljük, egy ág rozmaringgal egy tepsi aljára fektetjük. A húst sózzuk,
borsozzuk, bedörzsöljük egy ág apróra
vágott rozmaring és 5-6 gerezd fokhagyma keverékével. Meglocsoljuk olíva
olajjal, aláöntünk egy kevés vizet és 180 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük.
Közben a hagymát, zellert, répát megtisztítjuk, a hagymát
apróra, a zellert szeletekre vágjuk. A forró olíva olajra rádobjuk a
zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, egy kevés vizet aláöntve 10 percig pároljuk.
Tálalás előtt keverjük össze a rukkolával.
A báránycombot a sárgarépával tálaljuk. Uborkasaláta is jól
illik mellé.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése