Sertéscsülök paradicsomos zöldségekkel
Nálunk a csülök családi kedvenc. Finom, omlós, szaftos hús, az
aromás zöldségekkel tökéletes összhang. Ez az étel megéri, hogy rászánjuk az
időt. Vasárnapi ebédre, baráti összejövetelekre mennyei.
Hozzávalók 4 személyre: 1 sertés hátsó csülök, 8 közepes fej
hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 szál sárgarépa, 1 fej szárzeller, 1 ek zsír, 1
kis doboz paradicsompüré, 2 babérlevél, pár szál petrezselyem, 1 citrom, só,
bors
A csülköt sózzuk, borsozzuk, tepsibe helyezzük, alá tesszük
a zsírt, a paradicsomot, a babérlevelet, fokhagymát, kevés vizet öntünk alá,
alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Közben
megtisztítjuk a zöldségeket, a répát és a zellerszárat nagyobb darabokra, a
hagymákat félbe vágjuk. A húsról levesszük a fóliát, köré rakjuk a zöldségeket
és további 1 órát sütjük. Közben egyszer megfordítjuk a húst, hogy minden
oldala szépen megpiruljon. Tálaláskor megszórjuk a reszelt citromhéj és az
összevágott petrezselyem keverékével. Savanyúság illik hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése