Füstölt lazac pástétom zöld spárgával
Különleges fogás ünnepi alkalomra. A főtt tojások selymes
alapot adnak a pástétomnak, a zöld fűszerek pedig kiemelik a lazac ízét. Előző
nap elkészíthető. Itt hideg előételnek ajánlom, de egy isteni húsvéti reggeli
része is lehet.
Hozzávalók 4 személyre: 250g füstölt lazac, 300g zöld
spárga, 1 közepes fej hagyma, ½ citrom leve, 4 főtt tojás, 1ek zsír, 4 lap
zselatin, pár szál friss kapor és petrezselyem, só, bors
A spárgát megtisztítjuk, kevés sós vízben 4-5 percig főzzük,
leszűrjük. A lapzselatint kevés hideg vízbe áztatjuk. Az apróra vágott hagymát
a zsíron kicsit megpirítjuk, a főtt tojásokkal, a lazac 1/3 részével turmixban
pépesítjük. Ezután egy tálban hozzákeverjük a lazac másik felét vékony csíkokra
vágva, az 5-6cm-es darabokra vágott spárgát, a felaprított zöld fűszereket, a
citromlevet, hozzáadjuk a zselatint, a masszát sózzuk, borsozzuk. Fóliával
kibélelt pástétomformába öntjük(20cm) és éjszakára hidegre tesszük. Tálaláskor
felszeleteljük és vegyes zöld salátát kínálunk mellé.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése