Lazacszelet citromos karalábéval
A friss tavaszi karalábénál nincs jobb. Friss, zsenge,
ropogós, édes. Az íze mégis aránylag semleges, de egy kis citrommal
megbolondítva tökéletesen illik a halhoz.
Kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet friss lazac (600g), 4 fej
karalábé, 1 citrom, 2 ek olíva olaj, só, bors, pár szál petrezselyem
A karalábét meghámozzuk, felszeleteljük, kevés sós vízben
5-6 percig főzzük, leszűrjük. Közben a halszeleteket sózzuk, borsozzuk, a forró
olíva olajon mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. A karalábét a reszelt
citromhéjjal és a citromlével ízesítjük, megszórjuk a petrezselyemmel és a
hallal azonnal tálaljuk. Uborkasaláta illik hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése