Gyümölcssaláta vaníliahabbal
A gyümölcssaláta a legegyszerűbb édesség bármilyen
alkalomra. A variáció végtelen, fantáziánknak talán csak az évszakok és az
éppen termő gyümölcsök szabnak határt. Én az idénynek megfelelő gyümölcsöket
szeretem a legjobban, persze néha teszek kivételt. Ilyen alkalom például a
húsvét, amikor hazai gyümölcsök közül a jól tárolt alma és a körte még finom,
ezeket kell egy kicsit kiegészíteni, illetve megbolondítani.
Hozzávalók 4-6 személyre: 2 alma, 2 körte, 2 narancs, 2
grapefruit, 2 banán, 20 dkg szőlő, 1 marék dió, 1+1 ek méz, 3 tojássárgája, ½
rúd vanília
A narancsot és a grapefruitot meghámozzuk, kifilézzük, egy
tálba felfogjuk a levét, hozzáadjuk a mézet. Ebbe a lébe forgatjuk bele a
felkockázott almát, körtét, banánt és a félbevágott szőlőszemeket és a diót. A tojás
sárgákat a másik evőkanál mézzel és a kikapart vaníliával forró vízfürdő
fölött, habverővel folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük,(10-15 perc) ha
kész, levesszük a vízfürdőről, kicsit tovább verjük, amíg lehűl. A gyümölcssalátával
tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése