Zöld fűszeres leves sonkás sárgarépával



Friss, tavaszi, illatos fűszerek, sonka és sárgarépa: itt a Húsvét!





















Hozzávalók 4 személyre: 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 cserép(vagy csokor) bazsalikom, pár szál kapor, 2 ek olíva olaj, 2 főtt tojás, só, bors, pár szem piros bors, 8 vékony szál sárgarépa, 8 szelet pármai sonka.
Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olíva olajon. A fűszernövényeket durvára aprítjuk. A pirított hagymát, a fűszernövényeket és a főtt tojást kb.6dl vízzel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk. Közben a megtisztított répákat 5-6 percig főzzük, leszűrjük. A sonkaszeleteket rátekerjük a sárgarépákra. A levest a durvára tört piros borssal megszórjuk, pár szál fűszernövénnyel díszítjük. A sonkás sárgarépával tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése