Sonkás karfiolkrém leves



Igazi tartalmas, kiadós leves a hideg napokra. Egyszerű hozzávalók, kevés munka, finom ízek, a háziasszonynak sok dicséret. Igazán megéri kipróbálni. 15 perc alatt kész.

 






















Hozzávalók 4 személyre. 1 nagy fej karfiol. 15 dkg főtt sonka, 2 főtt tojás, 1 csokor petrezselyem, csipet őrölt szerecsendió, 1 ek citromlé, só, bors

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, sós vízben 10 percig főzzük. Fél időben a felét kiszedjük, melegen tartjuk. A többit a főtt tojásokkal, összeturmixoljuk, borssal, szerecsendióval, citromlével fűszerezzük. Visszatesszük a karfiolt, hozzáadjuk a csíkokra vágott főtt sonkát és a felaprított petrezselymet. Azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése