Füstölt lazac pástétom zöld spárgával



Különleges fogás ünnepi alkalomra. A főtt tojások selymes alapot adnak a pástétomnak, a zöld fűszerek pedig kiemelik a lazac ízét. Előző nap elkészíthető. Itt hideg előételnek ajánlom, de egy isteni húsvéti reggeli része is lehet.  

 












 


Hozzávalók 4 személyre: 250g füstölt lazac, 300g zöld spárga, 1 közepes fej hagyma, ½ citrom leve, 4 főtt tojás, 1ek zsír, 4 lap zselatin, pár szál friss kapor és petrezselyem, só, bors

A spárgát megtisztítjuk, kevés sós vízben 4-5 percig főzzük, leszűrjük. A lapzselatint kevés hideg vízbe áztatjuk. Az apróra vágott hagymát a zsíron kicsit megpirítjuk, a főtt tojásokkal, a lazac 1/3 részével turmixban pépesítjük. Ezután egy tálban hozzákeverjük a lazac másik felét vékony csíkokra vágva, az 5-6cm-es darabokra vágott spárgát, a felaprított zöld fűszereket, a citromlevet, hozzáadjuk a zselatint, a masszát sózzuk, borsozzuk. Fóliával kibélelt pástétomformába öntjük(20cm) és éjszakára hidegre tesszük. Tálaláskor felszeleteljük és vegyes zöld salátát kínálunk mellé.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése