Gyöngytyúk almával és hagymával
A gyöngytyúk igazi különlegesség. Íze valahol a csirke és a
fácán között van, kicsit vadra emlékeztet. A termelői piacokon mindenütt
kapható. Családi ünnepekre ajánlom. Sok munka nincs vele, mégis látványos és
nagyon finom fogás.
Hozzávalók 4 személyre: 1 db tisztított gyöngytyúk (kb.1,5kg),
50dkg salotta hagyma, 4 szál sárgarépa, 4 alma, 2 babérlevél, 2 dl natúr almalé, 1 kk
kakukkfű, só, bors
A megtisztított, egészben hagyott hagymákat, a nagyobb
darabokra vágott sárgarépát és az egész almákat egy tepsi aljára fektetjük, a
zöldségeket sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet. A
gyöngytyúkot feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, bőrös oldalával felfelé a
zöldségekre fektetjük, aláöntjük az almalevet. A tepsit 180 fokra előmelegített
sütőbe toljuk és az ételt 1 órát sütjük. Azonnal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése