Gyöngytyúk almával és hagymával



A gyöngytyúk igazi különlegesség. Íze valahol a csirke és a fácán között van, kicsit vadra emlékeztet. A termelői piacokon mindenütt kapható. Családi ünnepekre ajánlom. Sok munka nincs vele, mégis látványos és nagyon finom fogás.






















Hozzávalók 4 személyre: 1 db tisztított gyöngytyúk (kb.1,5kg), 50dkg salotta hagyma, 4 szál sárgarépa, 4 alma, 2 babérlevél, 2 dl natúr almalé, 1 kk kakukkfű, só, bors

A megtisztított, egészben hagyott hagymákat, a nagyobb darabokra vágott sárgarépát és az egész almákat egy tepsi aljára fektetjük, a zöldségeket sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet. A gyöngytyúkot feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk, bőrös oldalával felfelé a zöldségekre fektetjük, aláöntjük az almalevet. A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és az ételt 1 órát sütjük. Azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése