Sertéscsülök paradicsomos zöldségekkel



Nálunk a csülök családi kedvenc. Finom, omlós, szaftos hús, az aromás zöldségekkel tökéletes összhang. Ez az étel megéri, hogy rászánjuk az időt. Vasárnapi ebédre, baráti összejövetelekre mennyei.

 
























Hozzávalók 4 személyre: 1 sertés hátsó csülök, 8 közepes fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 szál sárgarépa, 1 fej szárzeller, 1 ek zsír, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 babérlevél, pár szál petrezselyem, 1 citrom, só, bors

A csülköt sózzuk, borsozzuk, tepsibe helyezzük, alá tesszük a zsírt, a paradicsomot, a babérlevelet, fokhagymát, kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, a répát és a zellerszárat nagyobb darabokra, a hagymákat félbe vágjuk. A húsról levesszük a fóliát, köré rakjuk a zöldségeket és további 1 órát sütjük. Közben egyszer megfordítjuk a húst, hogy minden oldala szépen megpiruljon. Tálaláskor megszórjuk a reszelt citromhéj és az összevágott petrezselyem keverékével. Savanyúság illik hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése