Lazacszelet citromos karalábéval



A friss tavaszi karalábénál nincs jobb. Friss, zsenge, ropogós, édes. Az íze mégis aránylag semleges, de egy kis citrommal megbolondítva tökéletesen illik a halhoz.  Kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.


 















 




Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet friss lazac (600g), 4 fej karalábé, 1 citrom, 2 ek olíva olaj, só, bors, pár szál petrezselyem

A karalábét meghámozzuk, felszeleteljük, kevés sós vízben 5-6 percig főzzük, leszűrjük. Közben a halszeleteket sózzuk, borsozzuk, a forró olíva olajon mindkét oldalukat 2-3 percig sütjük. A karalábét a reszelt citromhéjjal és a citromlével ízesítjük, megszórjuk a petrezselyemmel és a hallal azonnal tálaljuk. Uborkasaláta illik hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése