Gyümölcssaláta vaníliahabbal

A gyümölcssaláta a legegyszerűbb édesség bármilyen alkalomra. A variáció végtelen, fantáziánknak talán csak az évszakok és az éppen termő gyümölcsök szabnak határt. Én az idénynek megfelelő gyümölcsöket szeretem a legjobban, persze néha teszek kivételt. Ilyen alkalom például a húsvét, amikor hazai gyümölcsök közül a jól tárolt alma és a körte még finom, ezeket kell egy kicsit kiegészíteni, illetve megbolondítani.

 






















Hozzávalók 4-6 személyre: 2 alma, 2 körte, 2 narancs, 2 grapefruit, 2 banán, 20 dkg szőlő, 1 marék dió, 1+1 ek méz, 3 tojássárgája, ½ rúd vanília

A narancsot és a grapefruitot meghámozzuk, kifilézzük, egy tálba felfogjuk a levét, hozzáadjuk a mézet. Ebbe a lébe forgatjuk bele a felkockázott almát, körtét, banánt és a félbevágott szőlőszemeket és a diót. A tojás sárgákat a másik evőkanál mézzel és a kikapart vaníliával forró vízfürdő fölött, habverővel folyamatosan keverve sűrű krémmé főzzük,(10-15 perc) ha kész, levesszük a vízfürdőről, kicsit tovább verjük, amíg lehűl. A gyümölcssalátával tálaljuk.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése