Rozmaringos báránycomb pikáns sárgarépával



A bárány igazi húsvéti finomság. Legjobb barátai az olíva olaj, a rozmaring és a fokhagyma. Minél fiatalabb, annál jobb, de a korának inkább csak a sütési időben van jelentősége.

 

























Hozzávalók 4-6 személyre: 1 db csontos bárány hátsó comb (kb.1,2-1,5 kg),  3-4 ág friss rozmaring, 3 fej fokhagyma, 1 szál sárgarépa, 1 kis fej zeller, 2 fej hagyma,1 dl olíva olaj, só, bors
A sárgarépához: 1 kg friss sárgarépa, 2 fej hagyma, 200g szárzeller, 100g rukkola, 2 ek olíva olaj, só, bors

A sárgarépát, hagymát, zellert, megtisztítjuk, felszeleteljük, egy ág rozmaringgal egy tepsi aljára fektetjük. A húst sózzuk, borsozzuk,  bedörzsöljük egy ág apróra vágott rozmaring és 5-6 gerezd fokhagyma keverékével. Meglocsoljuk olíva olajjal, aláöntünk egy kevés vizet és 180 fokra előmelegített sütőben 2 órát sütjük. 
Közben a hagymát, zellert, répát megtisztítjuk, a hagymát apróra, a zellert szeletekre vágjuk. A forró olíva olajra rádobjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, egy kevés vizet aláöntve 10 percig pároljuk. Tálalás előtt keverjük össze a rukkolával.
A báránycombot a sárgarépával tálaljuk. Uborkasaláta is jól illik mellé.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése