Tojások spenótfészekben



Spenót és tojás: igazi húsvéti párosítás. Lehet meleg előétel, vagy különleges reggeli fogás. A spenótot előző nap előkészíthetjük, tálalás előtt csak meg kell sütni a tojásokkal. Sok vendég részére is ugyanannyi munka elkészíteni.

 























Hozzávalók 4 személyre: 80dkg friss spenót(ha fagyasztottat veszünk, akkor leveles legyen), 4 tojás,1 fej hagyma, 2ek oliva olaj, só, bors, csipet őrölt szerecsendió

Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon, hozzáadjuk a megtisztított spenótot, állandó keverés mellett hagyjuk összeesni, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Ha kicsit kihűlt, 4 golyót formázunk belőle, ezeket egy lapos jénai tálba ültetjük. Mindegyik közepébe egy mélyedést készítünk, 1-1 tojásfehérjét ütünk bele és 190fokra előmelegített sütőben 12 percig sütjük. Ekkor mindegyik fészekre ráhelyezzük a tojássárgákat és további 4-5 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése