Mézes bazsalikomkrém friss földieperrel
Aromás bazsalikom és illatos földieper. Micsoda párosítás!
Ezzel a desszerttel biztosan elkápráztatjuk a húsvéti asztal körül ülő
családtagjainkat. Előző nap kell elkészíteni.
Hozzávalók 4 személyre: 6 tojás, 4 ek méz, 4 lapzselatin,
pár levél friss bazsalikom, csipet fahéj, 500g friss földieper.
A zselatinlapokat pár percre kevés hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat
vízfürdő fölött habverővel kb. 10-12 perc alatt sűrű krémmé főzzük, levesszük,
kicsit hagyjuk hűlni. A fehérjét kemény habbá verjük, a bazsalikomot egész
apróra vágjuk. A krémbe óvatosan belekeverjük a mézet, a zselatint, a
bazsalikomot, a legvégén a tojáshabot. Hideg vízzel kiöblített kis
pudingformákba öntjük és éjszakára-hidegre tesszük. Tálaláskor a földieper
felét cikkekre vágjuk, a többöt pürésítjük, ízlés szerint esetleg kevés mézzel.
A krémet kiborítjuk a formákból, megszórjuk a fahéjjal, az eperrel tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése