Mézes bazsalikomkrém friss földieperrel



Aromás bazsalikom és illatos földieper. Micsoda párosítás! Ezzel a desszerttel biztosan elkápráztatjuk a húsvéti asztal körül ülő családtagjainkat. Előző nap kell elkészíteni.























Hozzávalók 4 személyre: 6 tojás, 4 ek méz, 4 lapzselatin, pár levél friss bazsalikom, csipet fahéj, 500g friss földieper.

A zselatinlapokat pár percre kevés hideg vízbe áztatjuk. A tojássárgákat vízfürdő fölött habverővel kb. 10-12 perc alatt sűrű krémmé főzzük, levesszük, kicsit hagyjuk hűlni. A fehérjét kemény habbá verjük, a bazsalikomot egész apróra vágjuk. A krémbe óvatosan belekeverjük a mézet, a zselatint, a bazsalikomot, a legvégén a tojáshabot. Hideg vízzel kiöblített kis pudingformákba öntjük és éjszakára-hidegre tesszük. Tálaláskor a földieper felét cikkekre vágjuk, a többöt pürésítjük, ízlés szerint esetleg kevés mézzel. A krémet kiborítjuk a formákból, megszórjuk a fahéjjal, az eperrel tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése