Zöldséges gombakrémleves



A gomba egész évben elérhető és mindenki szereti. Ha még egy kis szárított vargányával megbolondítjuk, igazi ünnepi fogást kapunk.


 




















Hozzávalók 4 személyre: 2 fej hagyma, 50dkg sampinyon gomba, 2dkg szárított vargánya, 1 csontos csirkemell(30dkg), 1 szál sárgarépa, 1szál petrezselyemgyökér,1 kis fej karalábé, 2 babérlevél, só, bors, 1ek zsír, pár szál snidling

A hagymát apróra vágjuk, a zsír felén megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra kockázott zöldségeket, kicsit átkeverjük. Felöntjük1l vízzel, beletesszük a csirkemellet, hozzáadjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk, 30 percig főzzük. Közben a szárított gombát beáztatjuk kevés langyos vízbe, a friss gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és a maradék zsíron hirtelen megpirítjuk. A gombákat a főzés félidejében a leveshez adjuk. Ha a hús megfőtt, kivesszük a levesből, leszedjük a csontról, felszeleteljük. A babérlevelet kidobjuk, a zöldségek felét összeturmixoljuk és visszaöntjük a levesbe. Ugyancsak visszatesszük a hússzeleteket. Ízlés szerint kevés vízzel hígíthatjuk. Snidlinggel megszórva tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése