Kacsamell zöldbors mártásban mandulás zöldségekkel





A kacsamell a húsok között is igazi különlegesség. Ha nagy a család, lehet mellé kacsacombokat is tenni, vagy megsütni egy nagy egész kacsát.

 

















Hozzávalók 4 személyre: 2 kacsamell filé(60-70dkg), 1 kis üveg zöld bors sós lében, 60dkg sárgarépa, 60dg kelbimbó, 2 fej hagyma, 2ek szeletelt mandula, 1tk mustár,1tk majoránna, só, bors

A kacsamellek bőrét bevagdossuk, hogy jobban kisülhessen a zsírja, sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük. Forró serpenyőbe helyezzük, először a bőrével lefelé, majd mindkét oldalát 3-3 perc alatt pirosra sütjük. Ekkor a húst áttesszük egy jénai tálba és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A maradék zsírban megpirítjuk a hagymát, felöntjük 1 kis pohár vízzel, hozzáadjuk a mustárt és az egészet összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzákeverjük a zöld borsot.
A zöldségeket megtisztítjuk, a répát ferdére vágjuk, mindkettőt sós vízben 10-10 percig főzzük, leszűrjük. Közben a mandulát száraz serpenyőben állandó keverés mellett megpirítjuk, kiszedjük. A megsült húst szépen felszeleteljük, pecsenyés tálra helyezzük, köré rakjuk a mandulával megszórt zöldségeket. Kevés szafttal meglocsoljuk, a többi szaftot külön tálkában kínáljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése