Marhahúsleves





A húsleves minden ünnepi alkalomra tökéletes kezdés. Ezúttal főzzük egy szép darab fartőből, melyet azután a második fogásnak szépen felszeletelünk.


 














 Hozzávalók:1kg marhafartő, 60dkg csontos marhaszegy 4 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 kis fej zeller, 1 közepes karalábé, 1 kis fej karfiol, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma. 1 babérlevél, 1 kk szemes fekete bors, 1 csipet egész köménymag,1 kk morzsolt majoranna, 1 szem paradicsom, pár szál petrezselyem, só

A húst megmossuk, hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, leszedjük a habját. Beletesszük az egész hagymát, fokhagymát, paradicsomot és a fűszereket. Közben megtisztítjuk és felvágjuk a zöldségféléket, ezeket akkor tesszük bele, ha a hús már félig megfőtt, a karfiolt csak 10 perccel a vége előtt. A leves akkor jó, ha kb. 3 órát lassan gyöngyözik.
Ha megfőtt, kivesszük a húst és a zöldségeket, melegen tartjuk. A levest leszűrjük, visszatesszük a zöldségeket, a tetejét megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tálaljuk. A húst kicsit pihentetjük, majd szépen felszeleteljük ez lesz a következő fogás.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése