Avokádókrémmel töltött füstölt lazac tekercsek





A füstölt lazac igazi ünnepi étel különleges alkalmakra. Ezzel a pikáns töltelékkel feltekerve a hajszálvékony lazacszeleteket, olyan előételt szolgálunk fel Szenteste, amellyel biztosan elkápráztatjuk családtagjainkat és barátainkat.




















Hozzávalók 4 személyre: 4 vékony szelet füstölt lazac, kb.12 dkg, 2 érett avokádó, 1 kis fej csemege hagyma, 1 citrom,1tk mustár, csipet őrölt koriander, pár szál petrezselyem és kapor, só, bors, 1 kígyóuborka, 1 ek borecet

Az uborkát csíkosra hámozzuk, felszeleteljük, enyhén besózzuk, meglocsoljuk a borecettel és 20 percig állni hagyjuk. .Az avokádókat félbe vágjuk, kiszedjük a magját,(el lehet ültetni!) egy evőkanállal kikaparjuk a húsát, azonnal meglocsoljuk egy fél citrom levével. Hozzáadjuk a lehető legapróbbra kockázott hagymát, az apróra vágott petrezselymet és kaprot, a koriandert és a mustárt, sózzuk, borsozzuk. Az avokádókrémet egy villával simára keverjük, majd a kiterített lazacszeletekre halmozzuk. A szeleteket szorosan feltekerjük és legalább 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.(de már délelőtt is elkészíthetjük)
Tálaláskor a tányér aljára helyezzük a lecsöpögtetett uborka szeleteket, szépen ráhelyezzük a félbe vágott lazactekercseket, citromgerezdekkel díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése