Mézes-fahéjas körtekoszorú



A gyümölcsös édesség minden ételsort megkoronáz. Egy kiadós ebéd végén egy könnyű befejezés. 1-2 nappal korábban elkészíthető, egyrészt hogy a zselé jól megszilárduljon, másrészt hogy a háziasszonynak könnyebb legyen a dolga.




















Hozzávalók: 6 körte, 1 citrom leve, 2 ek méz, csipetnyi őrölt fahéj, a levéhez decinként 1 púpos tk. zselatin, egy koszorú forma.

A körtéket meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, negyedekbe vágjuk, azonnal beleforgatjuk a citromlébe, különben hamar megbarnul.3 4 dl vízben 5-6 perc alatt félpuhára főzzük. Ha kicsit hűlt, a körtéket kiszedjük, szépen elhelyezzük a formában. A levét átszűrjük, hozzáadjuk a zselatint, lassan felforraljuk. Ha langyosra hűlt, elkeverjük benne a mézet és a levet ráöntjük a körtére. Hideg helyen hagyjuk megdermedni. Tálaláskor tortástálra borítjuk, a tetejét megszórjuk őrölt fahéjjal.
Nekem egy régi fém formám van, azt kibéleltem fóliával. Így a fém nem színezi el a gyümölcsöt és a zselé könnyek kiborítható. Szebb lesz azonban a felszíne ha szilikon formában készítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése