Mandulás pisztráng zöld salátával és brokkolival





Ez egy igazi, egyszerű, de mégis elegáns karácsonyi fogás. Fontos, hogy ne legyen vele sok munka, mert December 24.-én délután senki nem akar sok időt a konyhában tölteni. Az egész kész egy fél óra alatt és biztos siker.




















Hozzávalók 4 személyre: 4 tisztított, konyhakész pisztráng (á300g), 2 citrom, 100g szeletelt mandula, 4 ek olivaolaj, só, bors, 80 dkg brokkoli, pár szál petrezselyem
A salátához: 1 fej saláta, 4ek olivaolaj, 2 ek fehérborecet, 1 ek méz, só, bors

A halakat megmossuk, szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk, citromlével kívül-belül meglocsoljuk. Tepsibe fektetjük, ráöntjük az olivaolajat és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Közben a mandulát egy száraz serpenyőben állandó keverés mellett arany színűre pirítjuk, kiszedjük, félretesszük. A salátát megmossuk, falatnyi darabokra tépkedjük, meglocsoljuk az öntettel. A brokkolit sós vízben 4-5 percig főzzük, leszűrjük. A megsült halakat tálra fektetjük, meglocsoljuk az alatta összegyűlt levével, megszórjuk a mandulával és a petrezselyemmel. Citromkarikákkal díszítjük, a salátával és a brokkolival tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése