Almás gesztenyekrém leves mazsolával





A gesztenye elengedhetetlen része a karácsonyi menünek. Ez egy különleges, friss, könnyű böjtös leves, hamar elkészíthető. A háziasszony könnyen begyűjtheti a gratulációkat. A karácsonyi rohanásban az is előny, hogy előző nap elkészíthető.


















Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg natúr gesztenyemassza, 4 alma, 2 ek méz, só, 1 ek citromlé, 2 ek mazsola, pár levél friss menta vagy citromfű

Az almákat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, meglocsoljuk a citromlével és 5 dl vízben puhára főzzük. Hozzáadjuk a gesztenyemasszát, csipet sót és a mézet és az egészet összeturmixoljuk. Ízlés szerint esetleg kevés vízzel hígíthatjuk. Tálaláskor a tetejét megszórjuk a mazsolával. Mentával díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése