Főtt marhahús bazsalikomos mustármártással




A levesben főtt marhahús, amit az osztrákok „táfelspitz”-nek neveznek, nagyon finom étel, főleg ha jó gyenge a marhahús. Nem csoda, hogy Ferenc József császárnak ez volt a kedvenc étele. A császár tejszínes tormával szerette, Szindbád paradicsommártással. Az ízesítés persze a végtelenségig variálható. Én egy mustáros verzió készítettem, friss bazsalikom levelekke



 























Hozzávalók 4 személyre: 1kg húslevesben főtt marhafartő, 2 főtt tojás, 1 ek. mustár, 2 dl húsleves, só, bors 1 kis cserép bazsalikom, 80 dkg sárgarépa

A mártáshoz összeturmixoljuk a főtt tojásokat a húslevessel, mustárral, sóval, borssal.
A megtisztított sárgarépákat sós vízben 10-12percig főzzük, leszűrjük. A húst felszeleljük, szépen elhelyezzük egy pecsenyés tálra, mellé a sárgarépákat. A bazsalikomleveleket az utolsó pillanatban keverjük a mártásba, és az egészet a húsra öntjük, tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése