Zöld fűszeres nyúlpecsenye
Nálunk a nyúlhús igen kedvelt étel, az egész család szereti.
A közeli termelői piacról könnyen be is tudom szerezni. Mindenkinek ajánlom,
hogy lépjen néha ki a disznó-marha-csirke háromszögből, ami a magyar konyhát
igencsak beskatulyázza. Ezzel a fogással nincs sok munka, minden megsül egy
tepsiben.
Hozzávalók 4 személyre: 1 tisztított házinyúl, kb.1,5-1,7kg,
60dkg sárgarépa, 50dkg kisebb hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 5-6szál
kakukkfű és rozmaring, só, bors
A nyúlnak levágjuk a combjait, a gerincet 4 részre daraboljuk,
a húst sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott
sárgarépát, a negyedekbe vágott hagymát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és
a zöld fűszereket. A húst meglocsoljuk a felolvasztott zsírral, kevés vizet
öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 60-80 percig sütjük. A sütés vége
előtt fordítsuk meg a húsdarabokat, hogy minden oldaluk szép pirosra süljön. Amíg
a hús sül, készítsünk hozzá egy tál zöldsalátát.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése