Kelbimbó egytál mediterrán fűszerekkel
A kelbimbónak most van a szezonja, most friss, ropogós.
Imádom a kis egyforma fejeket és a harsogó zöld színét. Nem kell agyon főzni,
úgy jó, mint a brokkoli, ha egy kicsit még roppan. Mivel aránylag semleges az
íze, elbírja a markáns fűszerezést. Én most kakukkfűvel és oreganóval
készítettem, de lehet, mondjuk fokhagymával és rozmaringgal is, ki hogy
szereti. Príma vacsora lehet egy hétköznap este, mert 20-25 perc alatt
elkészül.
Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kelbimbó, 1 nagy fej hagyma, 500g
sertéscomb, 1-1tk szárított kakukkfű és oregano, 1 ek zsír,1 ek balzsamecet,
só, bors
A kelbimbót megtisztítjuk, sós vízben 8-10 percig főzzük,
leszűrjük. Közben a húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a forró zsíron
minden oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, melegen tartjuk. A maradék zsíron
üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a sült
húst és a kelbimbót, meglocsoljuk a balzsamecettel. Kicsit összemelegítjük és
azonnal tálaljuk. Ecetes céklasaláta illik hozzá.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése