Tarjaszeletek almával és hagymával
Sertéstarjából mindig könnyen, gyorsan készíthető jó étel.
Ez egy édes-pikáns fogás, egy kis változatosságot hoz a hétköznapokba. Hamar
kész és nem lehet elrontani.
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertéstarja (kb.
80 dkg), 4
közepes hagyma, 4 alma, 4 sárgarépa, 1 ek zsír, só, bors, pár szál friss majoránna vagy 1 tk szárított
A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a répát vastagabb
szeletekre, az almát negyedekbe vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, a forró zsíron mindkét oldalukat hirtelen
megpirítjuk. A zöldséges-almás keveréket egy jénai tál vagy egy kisebb tepsi
aljára terítjük, ráfektetjük a hússzeleteket, ráöntjük a maradék zsírt és az egészet
200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése