Ropogós libacomb sonkás kelbimbóval és zellerpürével
Igazi ünnepi étel, akár karácsonyra is elkészíthetjük. Nemcsak
nagyon különleges és finom, hanem igen látványos is. Családtagok, barátok, mindenki
el lesz ájulva.
Hozzávalók 4 személyre: 4 libacomb, 2 közepes fej hagyma,
10dkg nyers füstölt sonka vagy kolozsvári szalonna, 80dkg kelbimbó, 2 fej
zeller, 1 tojás,1kk majoranna, só, bors
A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával és forró
serpenyőben minden oldalát hirtelen pirosra sütjük. Kevés vizet öntünk alá és
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc múlva a hőt levesszük 80 fokra
és további 2 órát sütjük.
A zellert megtisztítjuk, kockára vágjuk, sós vízben
megfőzzük, leszűrjük. A nyers tojással, borssal összeturmixoljuk és
nyomózsákkal szép kis kupacokat formázunk belőle egy kiolajozott tepsibe, és
megsütjük.
A kelbimbót
megtisztítjuk, sós vízben 5-6 percig főzzük, leszűrjük. Közben a sonkát apró kockára
vágjuk, forró serpenyőben ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a felvágott hagymát,
kicsit együtt pirítjuk, majd összekeverjük a kelbimbóval.
A megsült libacombokat a sonkás kelbimbóval és a
zellerpürével tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése