Sütőtökös csirkecombok
Ismét itt a sütőtökszezon, már alig vártuk. Hamarosan
megcsípi a dér is, akkor lesz igazán finom édes. Köretnek is nagyon szeretjük
hús mellé, más zöldségekkel, fűszerekkel végtelenül variálható.
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej
hagyma, 80 dkg tisztított sütőtök, 2 gerezd fokhagyma, 4 csirkecomb, 20 dkg
aszalt szilva mag nélkül, 1 tk kakukkfű, só, bors
A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk, egy serpenyőben
pirosra sütjük, kiszedjük. A maradék zsírban megpirítjuk a durvára vágott
hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a falatnyi kockára vágott tököt és az aszalt
szilvát, az egészet egy kisebb tepsi aljára terítjük. A csirkecombokat sózzuk,
borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és bőrével felfelé a zöldségágyra
fektetjük. 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha szükséges, sütés
közben önthetünk alá egy kevés vizet. Ha megsült, visszatesszük a kisütött
szalonnát és azonnal tálaljuk.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése