Zöld fűszeres nyúlpecsenye



Nálunk a nyúlhús igen kedvelt étel, az egész család szereti. A közeli termelői piacról könnyen be is tudom szerezni. Mindenkinek ajánlom, hogy lépjen néha ki a disznó-marha-csirke háromszögből, ami a magyar konyhát igencsak beskatulyázza. Ezzel a fogással nincs sok munka, minden megsül egy tepsiben.


























Hozzávalók 4 személyre: 1 tisztított házinyúl, kb.1,5-1,7kg, 60dkg sárgarépa, 50dkg kisebb hagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 5-6szál kakukkfű és rozmaring, só, bors

A nyúlnak levágjuk a combjait, a gerincet 4 részre daraboljuk, a húst sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott sárgarépát, a negyedekbe vágott hagymát, a megtisztított fokhagymagerezdeket és a zöld fűszereket. A húst meglocsoljuk a felolvasztott zsírral, kevés vizet öntünk alá és 180 fokra előmelegített sütőben 60-80 percig sütjük. A sütés vége előtt fordítsuk meg a húsdarabokat, hogy minden oldaluk szép pirosra süljön. Amíg a hús sül, készítsünk hozzá egy tál zöldsalátát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése