Ropogós libacomb sonkás kelbimbóval és zellerpürével




Igazi ünnepi étel, akár karácsonyra is elkészíthetjük. Nemcsak nagyon különleges és finom, hanem igen látványos is. Családtagok, barátok, mindenki el lesz ájulva.


 


















 

Hozzávalók 4 személyre: 4 libacomb, 2 közepes fej hagyma, 10dkg nyers füstölt sonka vagy kolozsvári szalonna, 80dkg kelbimbó, 2 fej zeller, 1 tojás,1kk majoranna, só, bors

A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majorannával és forró serpenyőben minden oldalát hirtelen pirosra sütjük. Kevés vizet öntünk alá és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc múlva a hőt levesszük 80 fokra és további 2 órát sütjük.
A zellert megtisztítjuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A nyers tojással, borssal összeturmixoljuk és nyomózsákkal szép kis kupacokat formázunk belőle egy kiolajozott tepsibe, és megsütjük.
 A kelbimbót megtisztítjuk, sós vízben 5-6 percig főzzük, leszűrjük. Közben a sonkát apró kockára vágjuk, forró serpenyőben ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a felvágott hagymát, kicsit együtt pirítjuk, majd összekeverjük a kelbimbóval.
A megsült libacombokat a sonkás kelbimbóval és a zellerpürével tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése