Tarjaszeletek almával és hagymával



Sertéstarjából mindig könnyen, gyorsan készíthető jó étel. Ez egy édes-pikáns fogás, egy kis változatosságot hoz a hétköznapokba. Hamar kész és nem lehet elrontani.























Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet sertéstarja (kb. 80 dkg), 4 közepes hagyma, 4 alma, 4 sárgarépa, 1 ek zsír, só, bors, pár szál friss majoránna vagy 1 tk szárított



A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát és a répát vastagabb szeletekre, az almát negyedekbe vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majoránnával fűszerezzük, a forró zsíron mindkét oldalukat hirtelen megpirítjuk. A zöldséges-almás keveréket egy jénai tál vagy egy kisebb tepsi aljára terítjük, ráfektetjük a hússzeleteket, ráöntjük a maradék zsírt és az egészet 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése