Sütőtökös csirkecombok




Ismét itt a sütőtökszezon, már alig vártuk. Hamarosan megcsípi a dér is, akkor lesz igazán finom édes. Köretnek is nagyon szeretjük hús mellé, más zöldségekkel, fűszerekkel végtelenül variálható.

 





















Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg kolozsvári szalonna, 2 fej hagyma, 80 dkg tisztított sütőtök, 2 gerezd fokhagyma, 4 csirkecomb, 20 dkg aszalt szilva mag nélkül, 1 tk kakukkfű, só, bors

A kolozsvári szalonnát kockára vágjuk, egy serpenyőben pirosra sütjük, kiszedjük. A maradék zsírban megpirítjuk a durvára vágott hagymát és a fokhagymát, hozzáadjuk a falatnyi kockára vágott tököt és az aszalt szilvát, az egészet egy kisebb tepsi aljára terítjük. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel és bőrével felfelé a zöldségágyra fektetjük. 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha szükséges, sütés közben önthetünk alá egy kevés vizet. Ha megsült, visszatesszük a kisütött szalonnát és azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése