Kelbimbó egytál mediterrán fűszerekkel




A kelbimbónak most van a szezonja, most friss, ropogós. Imádom a kis egyforma fejeket és a harsogó zöld színét. Nem kell agyon főzni, úgy jó, mint a brokkoli, ha egy kicsit még roppan. Mivel aránylag semleges az íze, elbírja a markáns fűszerezést. Én most kakukkfűvel és oreganóval készítettem, de lehet, mondjuk fokhagymával és rozmaringgal is, ki hogy szereti. Príma vacsora lehet egy hétköznap este, mert 20-25 perc alatt elkészül.



 




















 Hozzávalók 4 személyre: 1 kg kelbimbó, 1 nagy fej hagyma, 500g sertéscomb, 1-1tk szárított kakukkfű és oregano, 1 ek zsír,1 ek balzsamecet, só, bors

A kelbimbót megtisztítjuk, sós vízben 8-10 percig főzzük, leszűrjük. Közben a húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a forró zsíron minden oldalát pirosra sütjük, kiszedjük, melegen tartjuk. A maradék zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a sült húst és a kelbimbót, meglocsoljuk a balzsamecettel. Kicsit összemelegítjük és azonnal tálaljuk. Ecetes céklasaláta illik hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése