Sárgarépás-cukkínis diótorta
Hozzávalók: 30 dkg darált dió, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg cukkíni, 6 tojás, 4 ek méz vagy xilit, 1 csomag sütőpor, csipet só, 3 ek xylit, 1 citrom, 2 ek darált pisztácia, apró marcipánfigurák díszítésnek
A répát és a cukkínit megtisztítjuk, durvára reszeljük. A tojássárgákat habosra keverjük a mézzel, a fehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A dióhoz egyenletesen hozzákeverjük a sütőport. A tojássárgához óvatosan keverve, váltogatva hozzákanalazzuk a diót és a habot. Végül hozzáadjuk a sárgarépát és kicsit kinyomkodva a cukkínit. A masszát tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc múlva 160 fokra mérsékeljük a hőt és kb. még 1 órát sütjük. Ha kihűlt, 2 ek xylit és 2-3 ek citromlé keverékével vonjuk be. A pisztáciával, a maradék xylittel és a marcipánfigurákkal díszítjük. Régimódi papírboltokban még árulnak totrapapírt, ami szerintem húsvétkor elengedhetetlen.
2 megjegyzés:
Elkészült!
Bár a képen látható tortára messziről sem hasonlít(barna, mintha csokis lenne), isteni finom puha, szaftos.Megkockáztatom ,hogy az eddigi legfinomabb paleo süti amit ettem!
gratula!
Örülök, próbáld ki a többi receptet is, mindegyik működik. Azt tudnod kell, hogy ugyanaz a recept másik szakács kezében teljesen más eredményt hoz. Mindenki hozzáadja a saját stílusát. A tészta színe a dió színétől függ. A mi diónk egészen világos, de ennek nem sok jelentősége van.
Megjegyzés küldése