Húsvéti menüajánlat
A húsvét minden háziasszonynak nagy kihívás. Szeretem, ha együtt a család, ha beköszönnek a barátok. Az ünnep, a szeretet, a terített asztal hazahívja a távolabb élőket is.
A húsvéti menüt nem könnyű összeállítani. Én szeretem betartani a tradíciókat, a főszerepet a bárány, friss tojás, tavaszi zöldségek játsszák, meg a jó hal. Ideális, ha választunk olyan ételeket is, amelyeket előre el lehet készíteni, ez nagyban megkönnyíti a háziasszony dolgát.
Íme, egy finom, különleges menüsor, amely, akár családi összejövetelre, akár vendégvárónak kiválóan alkalmas. A sóskaleves és a brokkoli krém leves 1-2 nappal hamarabb elkészíthető, csak a tojást, illetve a mandulát adjuk hozzá frissen. A bárányragu kifejezetten finomabb lesz, ha áll 1-2 napig, jól összeérnek az ízek. A gesztenyegolyók is elkészíthetők előre, hűtőben elállnak, sőt, a tortadíszítés nélkül le is fagyasztható.
Remélem, ezzel megkönnyítem a paleo háziasszonyok dolgát.
Kellemes ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak.
Nagypénteki halvacsora:
- Füstöltlazac citromos uborkasalátán
- Süllőtekercsek narancsmártásban
- Párolt brokkoli és sárgarépa
- Meggyes gesztenyegolyók
Húsvét vasárnapi ebéd:
- Csirkemáj gyümölcsös salátaágyon
- Sóskaleves lágy tojással
- Provance-i mézes-rozmaringos bárányragu
- Zöldsaláta olíva olajjal és citromlével
- Sárgarépás-cukkínis diótorta
Húsvét hétfői ebéd:
- Sárgarépa-zeller saláta narancsos majonézzel
- Brokkoli krém leves pirított mandulával
- Fecskefészek tavaszi zöldségekkel
- Tavaszi vegyes saláta
- Piros gyümölcskrém
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése