Húsvéti menüajánlat

A húsvét minden háziasszonynak nagy kihívás. Szeretem, ha együtt a család, ha beköszönnek a barátok. Az ünnep, a szeretet, a terített asztal hazahívja a távolabb élőket is.

A húsvéti menüt nem könnyű összeállítani. Én szeretem betartani a tradíciókat, a főszerepet a bárány, friss tojás, tavaszi zöldségek játsszák, meg a jó hal. Ideális, ha választunk olyan ételeket is, amelyeket előre el lehet készíteni, ez nagyban megkönnyíti a háziasszony dolgát.

Íme, egy finom, különleges menüsor, amely, akár családi összejövetelre, akár vendégvárónak kiválóan alkalmas. A sóskaleves és a brokkoli krém leves 1-2 nappal hamarabb elkészíthető, csak a tojást, illetve a mandulát adjuk hozzá frissen. A bárányragu kifejezetten finomabb lesz, ha áll 1-2 napig, jól összeérnek az ízek. A gesztenyegolyók is elkészíthetők előre, hűtőben elállnak, sőt, a tortadíszítés nélkül le is fagyasztható.

Remélem, ezzel megkönnyítem a paleo háziasszonyok dolgát.

Kellemes ünnepeket kívánok minden kedves olvasómnak.

Nagypénteki halvacsora:

- Füstöltlazac citromos uborkasalátán

- Süllőtekercsek narancsmártásban

- Párolt brokkoli és sárgarépa

- Meggyes gesztenyegolyók

Húsvét vasárnapi ebéd:

- Csirkemáj gyümölcsös salátaágyon

- Sóskaleves lágy tojással

- Provance-i mézes-rozmaringos bárányragu

- Zöldsaláta olíva olajjal és citromlével

- Sárgarépás-cukkínis diótorta

Húsvét hétfői ebéd:

- Sárgarépa-zeller saláta narancsos majonézzel

- Brokkoli krém leves pirított mandulával

- Fecskefészek tavaszi zöldségekkel

- Tavaszi vegyes saláta

- Piros gyümölcskrém




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése