Olivás-zöldséges nyúlpecsenye

A házinyulat a magyar konyha indokolatlanul felejtette el. A mediterrán népek mennyei pecsenyéket készítenek belőle. A legtöbb termelői piacon, ahol friss csirkét árulnak, általában házinyúl is van. Finom, könnyű, olcsó hús, semleges íze miatt a végtelenségig variálható. Persze ha valaki hozzájut vadnyúlhoz, abból ez a recept még finomabb.

















Hozzávalók 4 személyre: 1 megtisztított házinyúl (kb. 1.6 kg), 2 nagy fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 5 szem paradicsom, 1 kis fej zeller, 1 csokor petrezselyem, 1-2 ág rozmaring, 5-6 szál kakukkfű, 100g fekete olajbogyó, 1 ek zsír, só, bors

A nyulat feldaraboljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, fokhagymát apróra vágjuk, a zellert és a paradicsomot felkockázzuk. A forró zsírban a húsdarabokat pirosra sütjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, majd a zellert és a paradicsomot. Fedő alatt kis lángon 1,5 óráig pároljuk. Hozzátesszük az olajbogyót, az apróra vágott fűszernövényeket és azonnal tálaljuk. Párolt sárgarépa és zöld saláta illik hozzá.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése