Töltött karalábé

Nálunk a zsenge tavaszi karalábé a zöldségek sztárja. Már alig vártuk, hogy elkészíthessem az első töltött karalábét. Vasárnapi ebédnek ajánlom. Előző nap is elkészíthető, hogy a háziasszonynak vasárnap kevesebb munkája legyen. Tuti siker.








Hozzávalók 4 személyre: 8 db közepes karalábé, 60 dkg darált hús, 4 fej hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, só, bors, csipet majoranna és kakukkfű

A karalábékat meghámozzuk, kivájjuk a közepét. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a forró zsíron megpirítjuk. A keverék felét a darált húshoz adjuk a felaprított petrezselyemmel, a fűszerekkel és a tojással együtt. Jól összekeverjük és megtöltjük vele a karalábékat. A karalábékat és a kivájt forgácsokat lábosba helyezzük, félig töltjük vízzel, sót, borsot adunk hozzá és kis lángon 1 órát főzzük. A maradék hagymát a karalábé forgácsok kb. felével összeturmixoljuk és a levet besűrítjük vele. Forrón tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése