Csirkés-zöldséges tortilla

A tortilla, a spanyolok omlettje, sokféleképpen variálható. Minden szezonban más zöldséget lehet bele tenni, az ünnepek után, vagy hétvégén megmaradt sült húsok felhasználására pedig egyszerűen tökéletes. A tortilla lehet reggeli, könnyű ebéd vagy vacsora, de 1-2 szelet kiváló elvinni a munkahelyre vagy az iskolába, sőt kirándulásra vagy a strandra is.








Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg spenót, 4 közepes sárgarépa, 2 fej karalábé, 1 nagy fej hagyma, 30 dkg maradék sült hús, 6 tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek zsir, só, bors, csipet szerecsendió

A forró zsíron megsütjük a kockára vágott hagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a megtisztított spenótot. Folyamatosan kevergetve hagyjuk, hogy összeessen és elpárologjon a leve. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A répát és a karalábét felszeleteljük, sós vízben 5-6 percig pároljuk. A sült húst falatnyi darabokra vágjuk. A tojásokat sóval, borssal felverjük, óvatosan hozzákeverjük a zöldségeket és a húst. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, ráöntjük a tojásos keveréket, kicsit megrázogatjuk, hogy egyenletes legyen és a legkisebb lángon, fedő alatt 15-20 percig sütjük, míg a tojás megszilárdul. Ekkor óvatosan átfordítjuk egy másik serpenyőbe és a másik oldalát is sütjük még 5 percig. Zöld salátával kínáljuk. Melegen is, hidegen is finom.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése