Darált hús muffin ropogós baconben


A darált hús örökös jolly joker, könnyen, gyorsan, bármikor finom étel varázsolható belőle. Ez a fogás tökéletes vendégváró, lehet vasárnapi villásreggeli, brunch, ebéd, vacsora, de leginkább piknikre, kirándulásra ajánlom.









Hozzávalók 12 darabhoz: 1,2 kg darált hús, 24 vékony szelet bacon, 2 közepes hagyma, 1 ek zsír, 3-4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 ek mustár, só, bors, 1 kk őrölt köménymag

A paradicsomszószhoz: 60 dkg friss paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek házi ketchup, 2 ek olivaolaj, só, bors, 1 tk oregano

A húst összedolgozzuk a zsíron megpirított hagymával és fokhagymával, a fűszerekkel és az apróra vágott petrezselyemmel. A muffin formát kibéleljük 2-2 szelet baconnel. A húsból 12 db gombócot formálunk, beleültetjük azokat a muffin formába. A bacon szeleteket ráhajtjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Közben a paradicsomokat apró kockára vágjuk, hozzáadjuk az olajat, ketchupot, az átnyomott fokhagymát és a fűszereket.

A megsült muffinokat a paradicsomszósszal és friss zöld salátával tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése