Süllőtekercsek narancsmártásban

A süllő az egyik legfinomabb halunk. Semleges íze és finom textúrája elbír markánsabb ízesítést is. Minden hal szereti a citromot, miért ne szeretné a narancsot is? Ha nincs süllőnk, más halból is elkészíthető. Elegáns nagypénteki vacsora.









Hozzávalók 4 személyre: 8 vékony szelet halfilé (á 80-100g), 4 narancs, 1 citrom, 5 dkg mazsola, kis csokor petrezselyem, 2 tojássárgája, 2 ek olivaolaj, só, bors

Egy narancsot kicsavarunk, beletesszük a mazsolát, kicsit állni hagyjuk, hogy felszívja a narancslevet. A többi narancsot meghámozzuk, kifilézzük. A halszeleteket meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk, egy szál petrezselyemmel feltekerjük, fogpiszkálóval rögzítjük. A forró olajon átforgatjuk a haltekercseket, kevés vizet alá öntve, fedő alatt, kis lángon 10 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a narancslevet, a maradék citromlevet, a mazsolát és a narancsfiléket. Kicsit hagyjuk hűlni mielőtt besűrítjük a tojássárgákkal, különben összemegy a tojás. Azonnal tálaljuk. Párolt zöldségeket kínálunk mellé, brokkolit, sárgarépát, zsenge karalábét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése