Gyömbéres spenótsaláta csirkemell csíkokkal

Már itt van az első tavaszi zöld, a spenót. Többfélét árulnak a termelői piacokon, én a fodros levelűt szeretem legjobban. Felejtsük el a menzai kenőcsöt, készítsünk belőle ropogós salátát!









Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg friss spenót, 2 közepes szál sárgarépa, 30 dkg csirkemellfilé, 4 ek olivaolaj, 2 ek fehérborecet, kis darab friss gyömbér, 1 ek szezámmag, só, bors

A spenótot mossuk meg, szedjük le a szárát. A sárgarépát tisztítsuk meg és reszeljük durvára. A húst vágjuk vékony csíkokra, sózzuk, borsozzuk, a forró olajon süssük ropogósra. A megmaradt olajba öntsük bele az ecetet, reszeljük bele a gyömbért, esetleg hígítsuk kevés vízzel. A spenótot és a sárgarépát osszuk el a tányérokra, locsoljuk rá az öntetet. Fektessük a csirkemell csíkokat a salátára és szórjuk meg a szezámmaggal. Azonnal tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése