Pulykamell szeletek alla pizzaiola

A kirobbanó olaszos ízvilág a mediterrán nyarakat idézi. A lágy pulykahús és a markánsan fűszerezett szósz istenien átmelegít a téli hidegben és már lehet álmodozni a következő nyaralásról.








Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet pulykamell (kb. 60dkg), 2 közepes fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis csokor kakukkfű vagy 1 ek szárított, 2 ek kapribogyó, 50g fekete olajbogyó, 1 citrom, 2 ek zsiradék, 1 doboz darabos natúr paradicsom(500g), só, bors

A hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apróra vágjuk. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, a forró zsiradékban mindkét oldalát 4-5 percig sütjük, kivesszük, melegen tartjuk. A maradék zsiradékban megpirítjuk a hagymát, majd a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, a kapribogyót, az olivát, a kakukkfüvet, kevés citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Visszatesszük a húst és még 5 percig pároljuk a fűszeres szaftban. Forrón tálaljuk, citromkarikákkal díszítjük. Adhatunk mellé párolt brokkolit.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése