Porchetta

Az olaszok malacsültje már régen izgatja a fantáziámat. Kicsontoznak egy egész malacot, fűszerezik, és feltekerve, összekötözve kemencében megsütik. Nekem nincs sem egész malacom, sem kemencém, egy darab malac hasalját vettem, abból készítettem el. Isteni lett, tessenek csak kipróbálni!


























Hozzávalók 4 személyre: 1kg bőrös malac hasalja, 2 ág friss rozmaring, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 kk őrölt köménymag, 1ek sertészsír

A húst megmossuk, bőrös oldalával lefelé vágódeszkára fektetjük. Sóval, borssal, köménnyel, az apróra vágott rozmaringgal és a fokhagymával fűszerezzük. Szorosan feltekerjük és zsineggel megkötözzük. Jénai tálba fektetjük, a tetejét a zsírral megkenjük, kevés vizet öntünk alá. 180 fokra előmelegített sütőben 1,5 órát sütjük. Ha kész, fóliával letakarva állni hagyjuk 20 percig, majd a zsineget lefejtjük róla és felszeletelve tálaljuk. Salátát kínálunk hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése