Mézes-mazsolás sült alma

Az alma az őszi-téli szezon legfontosabb gyümölcse, alig van, aki ne szeretné. Nyersen szinte minden nap esszük, de ha a sült alma illata belengi az egész házat, az egészen más. Melegséget, meghittséget, békességet, nyugalmat hoz. És nagyon egyszerű. Aki egyszer kipróbálja, az élete részévé fog válni.









Hozzávalók 4 személyre: 4 alma, 2 ek méz, 2 ek mazsola, 2 ek szeletelt mandula vagy vágott dió, csipet fahéj

Az almáknak a szára felől kivájjuk a magházát, úgy hogy alul egyben maradjon és egy jénai tálba ültetjük őket. A mazsolát apróra vágjuk, összekeverjük a mézzel és a fahéjjal, az almákba töltjük. A tetejüket megszórjuk a szeletelt mandulával és 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük. Mennyei lesz!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése