Rusztikus őszi lakoma

Kezdődik a sütőtök szezonja, már alig vártuk, ilyenkor tököt tökkel eszünk. Aki szezonálisan étkezik, annak a sütőtök a téli étrend kimeríthetetlen variációját rejti. A levestől a tortáig minden készíthető belőle, megunni soha nem lehet. Mi a sima, darabokra vágott, sütőben natúr megsütött tököt is nagyon szeretjük. A paleo gyerekek prímán elvihetik az iskolába uzsonnára.

Ma egy olyan rusztikus őszi ebédet készítettem, amit igazán egy vidéki házban tudnék elképzelni. A sütőtök bársonyos melegsége jólesik az egyre hűvösebb estéken. Jó hogy be kell hozzá gyújtani a sütőt vagy a kemencét, ahol egy füst alatt egy pár alma is megsül. Két jó étvágyú barátunkat láttuk vendégül, nagyon meg voltak elégedve.

Ez volt a menü:

Almás-gyömbéres sütőtökleves

Cserépedényben sült pulykacomb rozmaringos sütőtökkel

Mézes-mazsolás sült alma

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése