Pulykamell tekercsek citromos mártásban

A pulyka könnyű, sokoldalúan elkészíthető hús. Főzhetünk belőle levest, pörköltet, zöldséges ragut, süthetjük egyben vagy szeletekben. Semleges íze miatt sokféleképpen fűszerezhető. Különösen szereti a kakukkfüvet, zsályát, rozmaringot, ezek hozzák ki belőle a legjobb ízeket. Ez most egy citromos-gombás verzió, ami olyan finom és elegáns étel, hogy akár a karácsonyi menü része is lehet.













Hozzávalók 4 személyre: 8 vékony szelet pulykamell (á 100g), 8 vékony szelet nyers sonka (kb. 100g), 400g gomba, 2 fej hagyma, 2 ek étolaj, 1 kis ág friss zsálya, só, bors, 2 citrom

A hússzeleteket vékonyra kiverjük, sózzuk, borsozzuk, mindegyikre ráfektetünk egy szelet sonkát és 1-2 zsályalevelet. A szeleteket feltekerjük és hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, 1 ek olajon megpirítjuk, kiszedjük.

A maradék olajon hirtelen megsütjük a hústekercsek minden oldalát, a tekercseket kiszedjük, melegen tartjuk. A hús szaftjához hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ráreszeljük az egyik citrom héját, 4-5 percig pirítjuk, majd visszatesszük a húsokat. A hagymát egy kis pohár vízzel összeturmixoljuk, a húsra öntjük. Az egészet fedő alatt kis lángon 15-20 percig pároljuk. Végül hozzáadjuk az egyik citrom levét, esetleg utána sózzuk, borsozzuk. A másik citromot karikára vágjuk és tálalás előtt hozzáadjuk a húshoz. Párolt sárgarépával tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése