Almás-gyömbéres sütőtökleves

Ezt a levest nagyon könnyű elkészíteni és igen jó. A gyömbér illatos csípőssége és az alma édes-savanykás íze jól harmonizál a sütőtök selymes textúrájával. A gyerekek is fogják szeretni.









Hozzávalók 4 személyre: 2 közepes fej hagyma, 1 kg sütőtök, 3 alma, 1 ek étolaj, 1 ek tökmagolaj, 5 dkg hámozott tökmag, só, bors, 1 kk reszelt friss gyömbér (vagy egy késhegynyi örölt)

A felszeletelt hagymát a forró olajon szép aranyszínűre pirítjuk, rádobjuk a megtisztított, felkockázott sütőtököt, 1-2 percig együtt pirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott almákat. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a gyömbért. Kis lángon puhára főzzük, majd az egészet pürévé turmixoljuk. Tetejét megszórjuk a szárazon megpirított tökmaggal és rácsorgatjuk a tökmagolajat.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése