Cserépedényben sült pulykacomb

A pulykát azért szeretem, mert könnyű, nem zsíros, mégis ízes hús, főleg a combja. Jó, kiadós, őszi-téli ételek készíthetők belőle.













Hozzávalók 4 személyre: 1 pulykacomb, kicsontozva kb 1 kg, 1 sárgarépa, 1 paradicsom, 1 nagy fej hagyma, 2 fej fokhagyma, egy fél zeller, só, bors, 1 ek vágott rozmaring, 2 ek olivaolaj, 1 ek ketchup, 1 ek méz

A hagymát, répát, zellert megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, az egyik fokhagymát gerezdekre szedjük. A zöldségeket a sütőtál aljára halmozzuk. A húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a rozmaringgal, a zöldségekre fektetjük, meglocsoljuk az olivaolajjal. A másik fokhagymát keresztben ketté vágjuk, a hús mellé helyezzük. 180 fokos sütőben az egészet 1,5 órát sütjük. A sütés vége előtt 15 perccel a húst megkenjük a ketchup és a méz keverékével.

Ha megsült, kivesszük a sütőből, pár percig állni hagyjuk, majd felszeleteljük. A szaftot leszűrhetjük, vagy tálalhatjuk a benne sült zöldségekkel együtt. Aki sűrűbb szaftot szeret, turmixolja össze az egészet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése