Töltött sült zöldségek

Tökéletes étel a friss zöldségek főszezonában. Minden benne van, ami szem-szájnak ingere, szaftos, fűszeres töltelék a színes zöldség kavalkádban. A koriander és a kömény leheletnyi keleties zamatot kölcsönöz az ételnek. Aki szereti a keleties konyhát egy marék mazsolát és egy csipet őrölt fahéjat is tehet bele. Természetesen a hús is lehet marha, pulyka, bárány, ízlés szerint. Príma egy hétvégi családi ebédnek. Leginkább azonban vendégvárónak ajánlom, mert könnyen, gyorsan elkészíthető, egy tepsiben sül minden, ezalatt pedig bőven van idő összedobni egy tál vegyes salátát.








Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg darált hús, 2 közepes zöldpaprika, 2 nagyobb paradicsom, 1 közepes cukkíni, 2 kis padlizsán, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 tojás, 3 ek olivaolaj, só, bors, késhegynyi őrölt köménymag és koriander. A paprikákat félbe vágjuk, kivágjuk a magházat és az ereket. A paradicsomokat vízszintesen ketté vágjuk, óvatosan, hogy ki ne lyukasszuk, egy evőkanállal kiszedjük a belsejét. A cukkínit és a padlizsánt hosszában ketté vágjuk, kikaparjuk a belsejét. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, megpirítjuk a forró olajban. A cukkíniből és padlizsánból kimaradt darabokat felkockázzuk, hozzáadjuk a hagymához, kicsit átforgatjuk. A megpirított zöldségeket, az apróra vágott petrezselymet, a tojást és a fűszereket hozzáadjuk a darált húshoz. Jól átkeverjük, majd a masszával megtöltjük a kivájt zöldségeket. Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig sütjük. Salátával tálaljuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése