Rozmaringos csirkemáj őszi gyümölcsökkel

A máj az egyik leggyorsabban elkészíthető étel. Egy zsúfolt munkanap után 30 perc alatt finom, tartalmas vacsora készíthető belőle. A füge és a szőlő édes-mézes aromája különösen illik hozzá. Azért találtam ki ezt a receptet, mert ezek a gyümölcsök pont most érnek a kertünkben.








Hozzávalók 4 személyre: 12db csirkemáj, 1 közepes fej hagyma, 2 ek olívaolaj, 8 szem füge, 1 fürt szőlő, só, bors, 1 ek frissen vágott rozmaring, pár csepp balzsamecet

A májat megtisztítjuk a hártyáktól, mindegyiket ketté vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 1 ek forró olívaolajon kicsit megsütjük a felszeletelt hagymát, hozzáadjuk a májat, minden oldalát szépen megpirítjuk, megszórjuk rozmaringgal. Egy másik serpenyőben a maradék olajon átforgatjuk a félbe vágott fügéket, majd hozzáadjuk a szőlőszemeket. Ha kész a máj, meglocsoljuk balzsamecettel, összekeverjük a gyümölccsel. Azonnal tálaljuk, mert csak frissen jó. Adhatunk mellé párolt brokkolit vagy sárgarépát.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése